118 rajat ylittävää hanketta, jotka ovat vahvistaneet kilpailukykyämme ja vetovoimaamme

30. syyskuuta 2022 päättyivät historialliset viimeiset Interreg Pohjoinen-ohjelmaan 2014–2020 sisältyneet rajat ylittävät yhteistyöhankkeet.

Interreg Pohjoinen on hankekautena myöntänyt noin 63 miljoonaa euroa 118 rajat ylittävälle hankkeelle. Interreg Pohjoisen hallintoviranomainen haluaa esittää lämpimän kiitoksensa kaikille osallistujille heidän suuresta sitoumuksestaan ohjelman toteuttamiseen 2014–2020 sekä kaikista fantastisista hankeaktiviteeteista ja rajattomista tuloksista. ”Olen hyvin vaikuttunut yhteistyöhankkeiden laajuudesta ja vahvuudesta, ja olen myös ylpeä ohjelman tuottamista tuloksista vuosien aikana. Rajat ylittävä yhteistyö on tärkeä osa koheesiopolitiikkaa, etenkin näinä epävarmuuden aikoina, jotka merkitsevät suuria haasteita koko Euroopalle”, Iiris Mäntyranta, Interreg Pohjoisen ohjelmapäällikkö sanoo.

Kuva: Lapin materiaalipankki

Seuraavaksi hallintoviranomainen työskentelee syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana päätettyjen hankkeiden loppumaksatusten parissa. Sen jälkeen käynnistyy työ EU-komissiolle jätettävän loppuraportin tiimoilta.

Lue lisää tulossivultamme Pohjoinen-ohjelman saavutuksista ja jännittävistä aihealueista, joiden parissa hankkeet ovat työskennelleet.

Nyt on tullut aika heittää hyvästit Interreg Pohjoinen-ohjelmalle ja toivottaa uusi Interreg Aurora-ohjelma ja uusi rakennerahastokausi 2021–2027 tervetulleiksi. Lisätietoja saa tästä